Svina baltums ir viens no senākajiem cilvēka radītajiem pigmentiem, tā vēsture sniedzas līdz Senās Grieķijas un Ēģiptes civilizācijām. Daudzās no pasaules iecienītākajām klasiskajām Eiropas eļļas gleznām svina baltums izmantots audekla gruntēšanai, dažādu krāsu jaukšanai un gaismas efektu radīšanai. Svina baltuma pienesums mākslas darbu dailei iedvesmoja vēl vienu pielietojumu: kā kosmētisks pigments. Zināms, ka šo pigmentu izmantojusi Anglijas karaliene Elizabete I. Diemžēl tajā esošais svins nebija ādai draudzīgs!

Modernajos laikos svina vietā tiek izmantoti jauni pigmenti: titāna un cinka baltums. Neskatoties uz pigmenta evolūciju, pasaule joprojām novērtē krāsas vienkāršo skaistumu, un baltā joprojām ir visvairāk izmantotā krāsa visā pasaulē.

Aktuālās krāsas